Basistraining

Wat leert u?

  • U leert over de theoretische achtergrond en werkingsmechanismen van Emdr en de huidige stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek.
  • U leert stapsgewijs het basisprotocol toepassen door middel van presentaties, video- en livedemonstraties en twee aan twee oefeningen met eigen enigszins beladen herinneringen.
  • U oefent met en maakt een video-opname maken van het uitvoeren van het protocol in de eigen werksetting.
  • Op de laatste trainingsdag bekijkt u de video’s en versterkt u door supervisie en intervisie de aangeleerde vaardigheden.

Wat is het doel van de training?

Aan het eind van deze training hebt u kennis van de theorieën die de werking van EMDR ondersteunen, kunt u PTSS diagnosticeren en de daarbij behorende klachten in kaart brengen en kunt u het basisprotocol zoals het meest gebruikt wordt in Nederland toepassen bij mensen met ongecompliceerde PTSS en bij mensen met andere aan trauma gerelateerde klachten.

U ontvangt een certificaat van deelname indien u de hele training aanwezig bent geweest, de afsluitende toets voldoende hebt gemaakt en een video-opname van één van uw behandelingen hebt laten zien.

Zelf aan te schaffen literatuur

Handboek EMDR van Ad de Jongh en Erik ten Broeke, 7e editie, Pearson, ISBN 9789043036474. Tijdens de cursus worden nog enkele aanvullende artikelen verspreid.

Voor wie?

Psychiaters, AGIO’s psychiater, GZ-en Klinisch (neuro-)psychologen, Psychotherapeuten, Basispsychologen (mits werkzaam onder een BIG-geregistreerd behandelaar) en Verpleegkundig specialisten GGZ die op het moment van deelname aan de training werkzaam zijn in de GGZ en behandelen binnen de kaders waar zij toe opgeleid en bevoegd zijn. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 14.

Wat zijn de kosten?

650 euro, inclusief syllabus, koffie, thee en lunch.

EmdrNu biedt ook de mogelijkheid aan de trainingen incompany te organiseren. Voor informatie en overleg kunt u mailen naar: info@emdrnu.nl

Waar en wanneer?

Alle trainingen vinden plaats bij EmdrNu in het oude centrum van Utrecht, Janskerkhof 15. De Basistraining bestaat uit 3 dagen (2 aansluitende dagen en de 3de dag ongeveer 2 maanden later):

18-19 november 2021 en 14 januari 2022 /// 11-12 maart 2022 en 27 mei 2022 /// 22-23 september en 25 november 2022

Wilt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor één van de trainingen door een mail te sturen naar info@emdrnu.nl o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, opleiding en werk, werkadres en indien van toepassing uw BIG- registratienummer.

Betalingsvoorwaarden

Na aanmelding en toelating ontvangt u een factuur die uiterlijk binnen 14 dagen voldaan moet zijn. Deelname aan de training kan worden geweigerd indien de factuur niet voor aanvang is voldaan.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de training krijgt u het totale lesgeld gerestitueerd minus 50 euro administratiekosten. Bij annulering tot twee weken voor aanvang krijgt u 50% van het lesgeld minus 50 euro administratiekosten, gerestitueerd. Hierna wordt geen restitutie meer verleend. Wel mag een plaatsvervanger in uw plaats deelnemen, mits hij/zij aan de toelatingseisen voldoet. Bij te weinig deelnemers (minimaal 8) gaat de training niet door. EmdrNu restitueert dan het lesgeld binnen 14 dagen.

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij: Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) herregistratie eerstelijns psychologie 18 punten; Verpleegkundig Specialisten Register 15 punten;
Federatie Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten 9 punten

Heeft u nog vragen?

Stuur ons een mail: info@emdrnu.nl of  bel 06-38911953

Volg ons ook op LinkedIn: EmdrNu